Parterapi og samlivsterapi

7«Kjærligheten er større enn sannheten»
(kinesisk ordtak)

«Stabilitet er ikke alltid et sunnhetstegn. Jeg kjenner ektepar som har det stabilt dårlig.»
(Karsten Isachsen)

Samlivet med vår partner er noe av det viktigste vi har i livet. Det er også grobunnen for familien vi har skapt eller kanskje ønsker å skape. Det er på mange måter gjennom denne relasjonen vi utvikler oss til å bli den vi er.

I denne relasjonen, som kan vare livet ut, kan man møte utfordringer og gleder om hverandre. Noen ganger blir utfordringene så store at de kan virke uoverkommelige. Da kan ekteskapsrådgivning være en hjelp til å finne veien videre.

Jeg ønsker i samtale med par, gjennom systemisk tenkning, å hjelpe til med å finne nye muligheter og alternative løsninger på gamle problemer. Av og til står man fast i gamle mønstre og trenger hjelp til å se situasjonen i et annet lys.

A Happy CoupleEn parterapeut kan også være en støttespiller i en fase der paret har bestemt seg for å gå fra hverandre. Det er lett å ”trå feil” i en så sårbar prosess som et samlivsbrudd ofte er. Kommunikasjonen i denne delen av prosessen er ofte vanskelig og det kan være nyttig å ha en nøytral tredjepart å lene seg til.

Det hender også at par trenger hjelp etter et brudd. Man har ofte utviklet et system/samarbeid som ikke fungerer optimalt og som trenger justeringer for å bli bedre for både barn og voksne.

9

Anbefalt litteratur:
”Det er ikke det jeg sier”
(Deborah Tannen)

”Menn er fra Mars, kvinner er fra Venus”
Kunsten å forstå det motsatte kjønn
(John Grey)