Familieterapi

Familieterapi”Det er lett å regjere et rike, men vanskelig å styre sin familie.”
(ordtak)

” I en familie er kvinnen regjeringen, mannen folket og barna opposisjonen.”
(ordtak)

Familien er ofte noe av det viktigste vi har i livet, der man deler gleder og sorger om hverandre. Familie er kanskje også noe av det vanskeligste å praktisere ettersom det er fullt av følelser. Følelsene lar seg stort sett ikke styre og kan føre til store konfrontasjoner og utfordringer i familien.

I slike sammenhenger kan det være vanskelig å finne ut/lokalisere hvor problemene er. Det er ikke alltid det som synes best på overflaten som er det egentlige problemet. Da er det ofte lurt å bruke system tenkning. Denne metoden innebærer samtaler som gir mulighet til å finne løsninger på problemer uten at det må letes etter årsak eller skyld.

5Mye av det som kan være vanskelig eller problematisk handler ofte om det som skjer mellom mennesker/familiemedlemmer. Der ligger det også store muligheter for utvikling og vekst.

En krise tvinger folk til å gjøre forandringer. Som regel har man det bedre etter en krise enn det man hadde før man havnet i den. Det betyr at kriser nesten uansett hvor vondt den kan oppleves, vil føre til utvikling.

 

 

4

 

Anbefalt litteratur:
”Hvor skal vi gjøre av meg?”
(Simon Flem Devold)