Oppdragelsesveiledning

14

” Hemmeligheten med barneoppdragelse er å vite når man skal miste tålmodigheten.”
(ordtak)

”Før jeg ble gift, hadde jeg seks teorier om barneoppdragelse. Nå har jeg seks barn og ingen teorier.»
(Lord Rochester)

16Oppdragelse av barn og unge kan by på store utfordringer. Barna er ofte de som gir oss mest glede her i livet, men mange ganger også, dessverre, mest bekymring. Barna er det kjæreste vi eier og derfor også det  mest sårbare å gi veiledning og råd om.

Oppdragelse og praktisering av familie og par er noe vi får inn med morsmelken. Med andre ord svært individuellt. Det kan,  med det som bakgrunn, være vanskelig å enes om hvordan man skal oppdra barna, noe som kan være kime til konflikter innad i familien.

15Finnes det noe rett og galt innen oppdragelse?  Uansett er det ikke rart at man av og til trenger råd og assistanse, når det er som vanskeligst hjemme.

Som familieterapeut med grunnutdanning innen pedagogikk har jeg ofte familier/ foreldre som trenger veiledning/en å tenke høyt, med når det kommer til oppdragelse. Utfordringer når det gjelder grensesetting osv kan være vanskelig for foreldrene å enes om, spesielt hvis de kommer fra ulike praksiser selv. Da er det viktig å hjelpe dem med å enes om en fremgangsmetode/praksis som begge parter kan leve med.

 

13Anbefalt litteratur:

”Når menn blir fedre”
Et knallhardt forsvar for myke verdier.

Og

”Heimevernet”
fedre og barn på nye eventyr

(Eivind Blikstad)